HOPE SUMMER CAMPS

În fiecare an, Hope Rescue Centre își propune să organizeze tabere de vară pentru copii și tineri, cu scop de relaxare, socializare, educare  și dezvoltare de relații bazate pe încredere și respect, relații care le vor permite lucrătorilor noștri să devină influențe pozitive și de durată în viața beneficiarilor cu care lucrăm.

SPERANȚĂ PRIN SPORT

O minge și un adult ferm și iubitor, care să le organizeze jocul, pot face minuni în viața celor mici, ajutându-i să treacă prin situațiile grele și să rămână copii. Prin sport, îi putem  învăța pe copiii noștri cum să trăiască o viață sănătoasă, să practice autodisciplina, să-și gestioneze emoțiile sau să găsească modalități care să îi ajute să depășească eventualele dependențe.

Sportul este o alternativă valoroasă prin care să își canalizeze timpul și energia, astfel încât să lege prietenii de o viață, care vor dezvolta sentimentul de apartenență și imaginea de sine.

Anual organizăm activități specifice (programe sportiv-educative, competiții sportive, etc.) care aduc copiii laolaltă și generează multă bucurie și entuziasm.

BUCURIE DE CRĂCIUN

Au fost situații în care, copil fiind, ai primit doar cadouri ieftine sau second-hand de Crăciun?

Au fost situații în care nu ai primit nimic? Poți să îți amintești sau să îți imaginezi ce sentimente are o fetiță sau un băiat atunci când îi aude pe ceilalți copii povestindu-le de cadourile lor, în situația în care el sau ea nu au primit nimic? Noi știm sute copii într-o astfel de situație și suntem deciși să facem tot ce se poate pentru a schimba lucrul acesta.

Dincolo de bucuria pe care darurile o vor aduce în inima copiilor, programul urmărește să ofere speranță, într-un mod accesibil, la câteva sute de persoane: oameni ai străzii, persoane care locuiesc în ghetouri, dependenți, persoane cu risc crescut de excludere socială, oferindu-le tinerilor o platformă de a voluntaria și de a-și dezvolta spiritul civic.

VREAU SI EU GHIOZDANUL MEU

Campania ”Vreau și eu Ghiozdanul meu” a fost lansată pentru prima oară în 2016, atunci când am aflat despre povestea unor părinți care au fost nevoiți să acceseze un credit pentru a-și trimite copiii la școală.

An de an am fost realmente impresionați să fim martorii unei mobilizări exemplare. Sute de oameni s-au strâns laolaltă pentru a ajuta sute de copii să meargă la școală.

Nu a fost ușor, dar începutul de an școlar ne-a recompensat cu multe zâmbete.

Am învățat că, uneori, speranța poate încăpea într-un ghiozdănel!

BANCA DE ALIMENTE

Îi poți spune ”te iubesc” unui seamăn și fără cuvinte! Faptele, dovezile practice ale grijii tale sincere, sunt de ajuns pentru a face asta.

Sute de familii primesc speranță an de an, sub formă de pachete de alimente, datorită generozității celor implicați. Nu vă putem descrie bucuria celor cărora le-am bătut la ușă le spunem, în modul cel mai practic, ”te iubesc, om bun și trist”!