Uneori ne așteptăm de la dascălii din școlile noastre să facă minuni. Să aducă copiii la școală – atunci când mama și tata îi doresc pe câmp, la muncă, pentru a ușura povara financiară a familiei. Să le dea ghiozdănele și rechizite, atunci când învățământul gratuit din țara noastră le sufocă familiile cu cerințele lui. Să aibă performanțe cu copiii subnutriți, cu care, adesea, își împart pachetul și salariul. Să-și țină orele fără o bază materială minimă, care să ușureze buna înțelegere și să faciliteze implicarea fiecărui copil.
Anul acesta am hotărât să ne implicăm mai mult, în trei școli de la țară, cu copii frumoși și inteligenți. De dragul lor și al unui viitor mai bun pentru fiecare dintre ei, ne-am propus să utilăm laboratoarele de informatică cu tehnologia necesară. Copilul va avea dificultăți în a înțelege bazele calculatorului dacă nu stă în fața unuia, cu mânuțele pe mouse și tastatură, beneficiind de oportunitatea de a aplica cele învățate, nu doar învățând terminologia – de pe tablă.
CUM POȚI AJUTA?
- Dacă ești persoană fizică, alătură-te și tu campaniei ”informaTIC hope” și donează, orice sumă, folosind informațiile care se regăsesc la adresa de internet: http://hrc.org.ro/persoane-fizice/
- Dacă ești reprezentantul unei persoane juridice, ia legătura cu noi la adresa de mail office@hrc.org.ro sau la telefon 0727371166, pentru a primi o copie a proiectului și pentru a stabili modalitatea legală prin care te poți implica (contract de sponsorizare, donație material de tehnică de calcul).
- Distribuie și dă de știre mai departe, printre prieteni, cunoștințe, neamuri și… șefi!
Bugetul total al acestui proiect este de 52000 lei. Nu este puțin, dar nici mult, dacă ne gândim la faptul că 200 de copii vor avea acces la aplicațiile practice oferite în cadrul orelor de TIC / informatică.
Pentru început, ne-am propus să oferim:
- 13 calculatoare (desktop, monitor, mouse, tastatură)
- 13 licențe Microsoft Windows 10
- 13 licențe Microsoft Office
- 13 programe de tip antivirus
- 3 imprimante CISS (există deja resursele pentru acestea)
- Training de specialitate pentru cadrele didactice (profesori, învățători) implicate în procesul de predare.
Împreună putem duce calculatorul în sala de clasă, pentru a asigura șanse la un viitor mai bun pentru nu mai puțin de 200 de copii!