Speranță prin Sport

Program de educație fizică și sport
Kids Soccer Penalty Kick
11152680_896262507101458_6709057438756195253_n
IMG_0318
IMG_0327

Dorim să folosim beneficiile sportului pentru a-i ajuta pe copiii proveniți din familii nevoiașe sau din familii fără locuință.

Printre copiii pe care îi cunoaștem noi sunt mulți talentați sau mari iubitori ai sportului. O mingie poate face minuni în momentele cele mai grele pentru ei, ajutându-i să treacă prin situațiile grele de viață și să rămână copii.

Prin sport sperăm să reducem nivelul de stres pe care cei mici îl resimt. Să nu credeți că sunt mici și că nu le pasă. Adesea, poverile sunt mult prea mari pentru o mână de om, prea greu de dus.

Prin sport dorim să îi ajutăm să ducă o viață sănătoasă, să se autodisciplineze, să învețe să își gestioneze sentimentele, să depășească eventualele dependențe.

Sportul le va oferi și o alternativă valoroasă de investire a timpului liber, a energiei debordante, dar și oportunități de a forma prietenii pentru o viață, ce vor dezvolta sentimentul de apartenență și imaginea de sine.

Nu în ultimul rând, programul acesta dorește să descopere talente pe care să le promoveze, astfel încât să pună prima cărămidă la viitoare cariere de succes. Unii dintre cei mai mari sportivi dați de țara noastră nu au provenit din familii cu un statut social de invidiat. Din contră, s-ar zice. Cu toate acestea este bine știut că dacă mami și tati nu au bani, cel mic are mai puține șanse să reziste sau să prindă echipa.

Dana, antrenorul nostru, este cea mai tare profă pe care cineva și-ar dori-o. Copiii știu când sunt iubiți și răspund la asta. Dana este și cea mai mare microbistă pe care o cunoaștem… O bună combinație, am spune.